Stichting Samen Op Koers stimuleert sport en bewegen voor mensen met een handicap. Sport maakt immers gezond, draagt bij aan de persoonlijke groei en brengt je in contact met anderen.

De stichting is daarom actief op vele sportgebieden, via begeleiding, ondersteuning en/of eigen organisatie. Om enkele activiteiten te noemen:

• Atletiek, toegankelijk maken van atletiekbaan Achil.

• Wandelen, aanleg 2 rolstoel toegankelijke natuur wandelpaden.

•  Betrokkenheid, “rondje clossenborch”, veilige wandel- en oefenroute voor mensen met een rollator.

• S.O.K. najaar wandeling, gezellige wandeling door de omgeving.

• Beachvolley, bijdrage aan het stimuleren van deelname door mensen met een beperking.

• Workshop Duiken, ervaar het leven onderwater.

• Tandem verhuur, in samenwerking met een lokale verhuurder van aangepaste vakantiewoning kunnen gasten gebruik maken van een tandem.

• Badminton, in samenwerking met een lokale badminton vereniging is een succesvol g-team opgezet welke volledig uitmaken van de lokale vereniging.

• 48 uur darten, ondersteunen van dit jaarlijks terugkerend evenement bij Hotel Brabant.

• Vrijetijdsclub “Wij”, wijkcentrum De Uilenburg, ondersteunen bij diverse activiteiten voor mensen met een beperking.

• Zaalvoetbal toernooi, jaarlijks tussen kerst en nieuw.

En nog vele ander sportieve activiteiten, want sporten is ontmoeten en ontmoeten is participeren. Diverse indoor activiteiten zijn ondergebracht bij Sportcentrum Laco te Hilvarenbeek. Hieronder ziet u een korte promotiefilm van de activiteiten die er mogelijk zijn.