Badminton

Algemeen

BC Hilvarenbeek is sinds september 2009 gestart met het aanbieden van g-badminton voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de training is er naast een trainer altijd een gastvrouw aanwezig die de badmintonners ondersteunt en begeleidt.

We willen de g-badmintonners in eerste instantie een leuke, gezellige, maar ook sportieve avond bieden. Doelstelling is om de deelnemers de spelregels van het badminton op speelse wijze aan te bieden en te leren, zodat zij uiteindelijk een vriendschappelijke wedstrijd kunnen spelen. Als dit om welke reden dan ook niet lukt, dan bestaat uiteraard ook de mogelijkheid om lekker over te slaan. Het belangrijkste is namelijk dat de badmintonner deelneemt aan het sporten in een plezierige sfeer.

 

Speelavond

We trainen elke dinsdagavond van 19:30-20:30 uur. De gastvrouw is aanwezig vanaf 19:00 uur om de badmintonners op te vangen. Na de training is de gastvrouw aanwezig totdat alle sporters zijn opgehaald.

 

Wat heb je nodig

Om deel te nemen aan de trainingen heb je sportschoenen (zonder zwarte zool) en sportkleding nodig. In eerste instantie kun je gebruik maken van een leenracket. Besluit je om lid te worden van BC Hilvarenbeek, dan is het handiger om zelf een racket aan te schaffen.

 

Contributie

 De contributie bedraagt € 115,00 per jaar.

 

Tot slot

Wil je een keer komen kijken dan ben je van harte welkom in de Hispohal (Laco Sportcentrum) aan de Kennedylaan 1 in Hilvarenbeek. Proeflessen zijn eveneens mogelijk. Je kunt, voordat je lid wordt, gebruik maken van drie proeflessen om te kijken of je het een leuke sport vindt. Heb je nog vragen dan kun je mailen naar: tanjapieters(at)kabelfoon.nl of bellen met Tanja Pieters op 06-53859803.

 

Meer informatie

Kijk dan op de website van BCHilvarenbeek, http://www.bchilvarenbeek.nl