Aan het eind van elk jaar loopt het ‘zaal-voetbal’ virus bij de voetballers in Hilvarenbeek weer flink op.  Waarom? Dan vindt namelijk het jaarlijkse S.O.K/Laco zaalvoetbaltoernooi plaats in de Laco Hispohal te Hilvarenbeek.

Een bijzonder zaalvoetbaltoernooi.

In Hilvarenbeek en de regio zijn een groot aantal mensen met een beperking actief in de voetbalsport. Eenmaal per jaar nemen veel van deze spelers deel aan het S.O.K./Laco zaalvoetbaltoernooi. Tijdens dit toernooi wordt elk team van spelers aangevuld met een selecte groep van de beste spelers van de 5 lokale Hilvarenbeekse voetbalclubs. De wedstrijden worden onder grote publieke belangstelling gespeeld, waarbij de spelers zeer  fanatiek aan het spel deelnemen.

Wij kunnen zeggen dat dit evenement een grote bijdrage levert aan het meedoen in de maatschappij. Een begeleiders van een inwoner met een verstandelijke beperking zei het volgende:  “Henk is al heel lang supporter van een club uit één van de kernen, hij durfde nooit alleen naar een wedstrijd toe, sinds hij aan dit toernooi heeft meegedaan met het team van zijn club, is hij over zijn angst heen en gaat nu zelfstandig naar alle wedstrijden toe.”

Dit jaar, 2015, vindt het S.O.K./Laco zaalvoetbaltoernooi plaats op Dinsdag 22 december in de Hispohal te Hilvarenbeek.